-10% ŠUMIVÉ ALSASKO+ NOVINKA!

Dnes pro Vás máme šumivou novinku – CRÉMANT D´ALSACE  s názvem:

Tento skvěle pitelný crémant vznikl díky alsaskému uskupení Jeux de Vins, které založil Julien Albertus – náš známý enolog naturálního vinařství Kumpf et Meyer.

Objednávky zasílejte na info@degustation.cz .


Ještě pár vět o Jeux de Vins!

Jeux de Vins je počin talentovaného Juliena Albertuse, vinaře z Domaine Kumpf & Meyer! Filosofie je velmi jednoduchá! Již pěkných pár let mnoho alsaských vinařů úspěšně vinifikuje svá vína bez jakéhokoli zásahu – „naturálně“. Produkují cuvée, která jsou čistě přírodní a setkávají se s velkým úspěchem. Mnoho dalších vinařů v oblasti chtělo udělat totéž. Ale vrhnout se na takovou cestu bez chemických zásahů není jednoduché. A právě tady nabývá název „Jeux de Vins“ (Hra s víny) svůj pravý smysl!
 
Od roku 2020 Julien prostřednictvím seskupení Jeux de Vins podporuje mnoho alsaských vinařů (již organických) a pomáhá jim v jejich začátcích v přírodní vinifikaci. Díky Jeux de Vins tito vinaři vyrábí svá cuvée čistě přírodní (bez čiření, filtrace, síry apod.). Přemění tedy na víno velkou část toho, co by byli nuceni dát do družstva nebo by prodali za pár centů velkoobjemovému vinařství.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze