LA STOPPA – SKVĚLÉ NATURÁLNÍ VINAŘSTVÍ ITÁLIE

Tento týden jsme získali alokace naturálního vinařství La Stoppa z italské oblasti Emilia-Romagna.

Kdo ještě možnost tato skvělá vína ochutnat, má jedinečnou šanci poznat velmi koncentrovaná, hutná (nejen)červená vína, převážně z odrůd Barbera a Bonarda (a příp. Malvasia).

Jelikož jsou vína vyrobena zcela přírodní metodou, doslova vyžadují dekantaci a servis do větších sklenek, vyjma Trebbiola (i když ani tomu to neuškodí 😉 ). Toto víno patří mezi nejoblíbenější díky skvělému poměru cena/kvalita. Je to víno na každodenní pití, ale také skvělý společník při sváteční chvíli.

Pro milovníky plných vyzrálých vín je tu Macchiona – vlajková loď vinařství. POZOR – DOSTUPNÁ VE STARÝCH ROČNÍCÍCH A VELKÝCH FORMÁTECH LAHVÍ! 👇

Jedno z prvních oranžových vín, které jsme ochutnali, bylo právě z tohoto malého italského vinařství. A hned jsme propadli jeho kouzlu… AGENO! 👌

Nenechte se zmást označením Vino Bianco. Ageno je opravdu oranžové!! 🙂 Výrazné, kořenité, s tříslovinami jako červené víno. Proto je skvělé ho před ochutnáním nechat nadechnout alespoň hodinu v karafě.

Za zmínku stojí také víno Camporomano – čistá Barbera, která se vyrábí jen v nejlepších ročnících pro tuto odrůdu a Vino del Volta – sladké víno vyrobené ze sušených hroznů aromatické odrůdy Malvasia.

Na objednávky zaslané do zítřejšího odpoledne,tj do 14:00 dne 6.9.2024 platí sleva 5%!

Objednávky posílejte na info@degustation.cz

…nebo přes kontaktní formulář


více o vinasřtví La Stoppa zde.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze