RADIKON

Přicházíme se skvělou zprávou, která potěší všechny milovníky naturálních a oranžových vín! Máme RADIKON! Legendární italské vinařství, ve kterém se v roce 1995 zrodilo první oranžové víno na světě Ribolla 3781! Vína z tohoto ikonického vinařství v oblasti Friuli jsou na světovém trhu velice žádána a každoročně brzy vyprodána. Proto máme obrovskou radost, že nám Saša Radikon se svou ženou Luisou potvrdili spolupráci a nabídli rezervaci (samozřejmě velmi omezeného množství) všech jejich dostupných vín, včetně již zmiňované Ribolly!

Filosofií Radikonu je dlouhá macerace hroznů i se slupkami (až čtyři měsíce!), několikaleté zrání ve velkých dubových kónických kádích a následně i několik let v lahvi – a to vše bez jakékoliv přidané síry. Tento přístup následně dává plná, mohutná, aromatická a skvěle nazrálá vína hlavní řady „BLU“ a „COLLEZIONI“.
Vína základní řady „S“, jako je Slatnik a Sivi, se liší pouze kratší dobou macerace na slupkách. Jsou to lahodná svěží, ale přesto komplexní oranžová vína.

Copyright © 2023 DEGUSTATION, All rights reserved.

Přihlašte se k odběru novinek

Buďte vždy v obraze