Dámy a pánové, dovolte nám představit Domaine KUMPF et MEYER a selekci nejlepších vín degustace.
KUMPF et MEYER vzniklo v Rosheimu spojením dvou alsaských vinařství, na jejichž pozemcích se vinná réva pěstovala již od 17. století. V roce 2010 převzal práci na vinicích a ve sklepě Julien Albertus, který vnesl do vinařství nový směr – biodynamiku. 16 ha vinic patřících doméně se rozprostírá na 70ti různých parcelách, které se liší jak osázenými odrůdami, tak celkovým terroir. Albertus pracuje s velikou energií a s nadšením neustále hledá nové způsoby, jak co nejpřirozeněji vyjádřit tato jednotlivá terroir a plný potenciál jednotlivých odrůd. Vína kvasí přirozenými kvasinkami, nefiltruje, nečiří, a hlavně nesíří. Jde tedy o naturální vína. A ačkoli jsou mírně zakalená, ve vůni a chuti jsou neuvěřitelně čistá a plná.
Odrůdy: Ryzlink rýnský, Pinot noir, Sylvaner, Gewürtztraminer, Pinot Gris, Pinot Auxerrois, Muscat
RESTONS DARK (PET NAT)
Pinot Gris, Pinot Auxerrois – sběr a lisování společně
Šumivé víno, primární spontánní fermentace v lahvi.
Kupáž ročníků 2019 a 2020
CRÉMANT BRUT
Pinot Auxerrois (75%), Chardonnay (25%)
zrání po dobu jednoho roku v nerezových tancích. Malolaktická fermentace. Bez přidaných siřičitanů a nefiltrovaný. Poté zraje na kvasinkách minimálně 18 měsíců. Bez dozáže.
Y´A PLUS QU´A
Sylvaner (60%), Pinot Auxerrois (40%)
Kupáž ročníků 2018 a 2020, 1 a 3 roky v nerezových tancích.
JE SUIS DE MARNE (Jsem z Marne)
Riesling, Pinot Gris a Gewurztraminer – sběr a lisování společně, Kupáž ročníků 2017 a 2019
Vápencový jíl „Marne“ v Bruderthal Grand Cru (Molsheim) – nejlepší poloha vinařství
1 a 3 roky v nerezových tancích a sudech demi-muid (550 l)
RIESLING WESTENBERG PERPETUEL
kupáž ročníků 2015, 2018, 2019 – metoda solery (dolévání nového ročníku do sudu se starším ročníkem)
poloha Westerberg – skvělý terroir, který i v deštivém počasí dokáže díky vertikalitě vrstev zachytit a udržet teplo ze slunečných dní
1 až 5 let zrání ve velkých sudech foudre (10-30 hl)
UTOPISTE
Gewürztraminer, ročník 2020
15 dnů macerace na slupkách
1 rok zrání v nerezovém tanku
ONIRIQUE (Zasněný)
Sylvaner, ročník 2015
Vinice Frohnberg obklopená lesem – průměrné stáří révy 80 let,
3 roky na starých sudech barrique a sudech demi-muid (cca 550 l)- sudy nedolévány (oxidativní charakter); 3 roky zrání na lahvi
15g zbytkového cukru
INFRAROUGE (Infračervené)
Pinot Noir, ročník 2020
Vinice 40 let.
15 dnů macerace odstopkovaných hroznů
1 rok ve starých sudech barrique, demi-muid (cca 550 l) a foudre (10 – 30 hl)
PINOT NOIR SALMESTAL
Ročník 2018, poloha Salmestal
21 dní macerace ( 90% odstopkované hrozny), 1 rok zrání ve starých sudech barrique
Copyright © 2023 DEGUSTATION, All rights reserved.